top of page
pexels-eric-montanah-1350789.jpg

inzichtgevende gesprekken

Inzichtgevende gesprekken helpen te ontdekken waar je op dit moment in je leven tegenaan loopt. Samen kijken we wat onderliggende thema's zijn, welke emoties een rol spelen en welke technieken we kunnen inzetten zodat je jezelf weer op de rails kunt zetten.

pexels-dominika-roseclay-2682877.jpg

oplossingsgerichte gesprekken

Oplossingsgerichte gesprekken richten zich niet op het probleem. Hiermee verschilt deze aanpak van de meer traditionele therapie.  De behandelaar en de cliënt gaan samen op zoek naar een oplossing, zoals de cliënt die graag wenst. Door middel van vragen, waaronder ook de wondervraag (Stel dat?), wordt de cliënt op dit andere spoor gezet. Samen met de behandelaar onderzoekt de cliënt de mogelijkheid, om vanuit bestaande capaciteiten, de gewenste oplossing te bereiken. Het effect is dat de cliënt eigen oplossingen ontwikkelt, die daardoor een blijvend effect hebben.

ACT

Acceptance and Commitment Therapie (ACT) is een vorm van therapie waarbij het aanvaarden van de eigen (onverklaarde) klachten centraal staat (acceptatie). Je leert om het zinloze gevecht met (vervelende) emoties, gedachten en lichamelijke sensaties waar mogelijk te stoppen. Zo ontstaat er ruimte en aandacht voor dingen die echt belangrijk voor je zijn (commitment). Het doel is niet om klachten op te lossen of te verminderen, maar om mentaal veerkrachtiger te worden. Binnen ACT wordt veel gebruik gemaakt van metaforen, mindfulness oefeningen en meditatie.

pexels-olia-danilevich-8964948.jpg
bottom of page